09 maj 2019

Doctrin utser Markus Lundin som ny VD

Efter tre år går healthtech-bolaget Doctrin in i en ny fas med fokus på att rulla ut i bred skala. Bolagets plattform implementeras hos bland annat Capio och Praktikertjänst, och testas av flera landsting. För att komplettera kompetensen och stärka ledarskapet under denna fas har styrelsen beslutat att rekrytera en ny VD. Den 6 maj börjar Markus Lundin, som har lång erfarenhet av produktutveckling, försäljning och att leda företag under stark tillväxt i internationell miljö.
”I Markus har vi hittat en person som både tillför ny kompetens och erfarenhet, samt med värderingar och ledarskap som passar Doctrin perfekt”, säger grundaren Magnus Liungman.

Markus Lundin kommer närmast från Analytics10, ett företag som han själv startade i Sydamerika under 2004. Bolaget är idag en ledande aktör i regionen inom Analytics och Big Data och har mer än 700 kunder och 150 anställda. Han har tidigare erfarenhet från Qlik och CA, och är numera bosatt med sin familj i Stockholm.

”Jag är hedrad över att få ta över som VD efter Per Eriksson (t.f. VD) och att få leda ett företag med så stark passion för att förbättra sjukvården. Jag ser fram emot att hjälpa vårdgivare att digitalisera patientresan på ett intelligent sätt.”, säger Markus Lundin som tillträder den 6 maj.

I och med Markus tillträde återgår medgrundaren Per Eriksson till sin tidigare roll som vice VD och Chief Commercial Officer. Per har varit en viktig brygga för tiden då huvudgrundaren Magnus Liungman varit sjukskriven sedan december 2018.

”Vi är inne i en viktig och spännande fas och jag hälsar Markus välkommen till vårt team”, säger Per Eriksson.

Magnus Liungman grundade Doctrin 2016 med syftet att radikalt förbättra sjukvården. Efter sin sjukskrivning är han nu på väg tillbaka och har varit aktiv i rekryteringen av Markus Lundin. Han kommer fortsatt lägga all sin tid på Doctrin genom styrelsearbete och stöd till ledningen.

”Jag har stor respekt för de krav som ställs på att leda vår verksamhet. Jag har varit väldigt mån om att hitta en person som delar våra värderingar och som med full kraft kan utveckla Doctrin i nästa fas”, säger Magnus Liungman.

I en kommentar säger Doctrins ordförande Håkan Winberg:

”Magnus, Per och övriga medarbetare har utvecklat Doctrin till ett starkt bolag med en tydlig vision om att förbättra sjukvården och har nu en produkt som är redo för nästa steg. Med Markus erfarenhet och kompetens skapar vi ett ännu starkare team som har bättre förutsättningar att lyckas på den viktiga och spännande resa som Doctrin påbörjat.”

INFORMATION OCH KONTAKT

Magnus Liungman: magnus@doctrin.se

Om Doctrin

Doctrins syfte är att radikalt förbättra sjukvården. Bolaget har en plattform som gör att vårdgivare kan digitalisera patientresan på ett intelligent sätt, vilket möjliggör förbättrad tillgänglighet och kvalitet samtidigt som vårdens resurser kan användas där de bäst behövs. Bolaget grundades 2016, med bland annat, Capio, HealthCap, Add Health Media, Norrsken och Inbox Capital som investerare.

FLER INLÄGG