doctrin-mynewsdesk-image-211.png
05 februari 2020

Ersta sjukhus ingår samarbete med Doctrin för utveckling av digifysisk hälso- och sjukvård

Ersta diakoni, Sveriges största aktör inom idéburen vård och omsorg, inleder genom Ersta sjukhus ett samarbete med hälsoteknikbolaget Doctrin för att ta ett helhetsgrepp kring digitaliseringen av sina verksamheter. Genom att tillsammans vidareutveckla och implementera Doctrins plattform kommer Ersta sjukhus kunna erbjuda sina patienter en lättillgänglig digital ingång för olika ärenden.

I linje med Erstas värdegrund och personcentrerade arbetssätt är syftet med digitaliseringen i första hand att öka tillgängligheten. Dessutom kommer samarbetet att skapa en mer sammanhållen vårdkedja genom att förbättra integrationen mellan olika delar av specialistsjukvården samt mellan primär- och specialistsjukvård.

“Vi tar nu ett helhetsgrepp kring digitaliseringen för att öka tillgängligheten för våra patienter och underlätta för våra medarbetare. Primärvården har under de senaste åren haft enrekordsnabb utveckling inom digital vård. Som ett av de största specialistsjukhusen utanför storsjukhusen ser vi fram emot att tillsammans med Doctrin utveckla vårt digifysiska erbjudande inom specialistvården”, säger Jan-Åke Zetterström, Chef Ersta sjukhus.

I en första fas kommer Medicinkliniken implementera den digitala plattformen, för att sedan rulla ut lösningen i hela verksamheten under 2020 och 2021.

“Doctrin delar vår vision kring vad som krävs för att skapa en mer sammanhållen och långsiktigt hållbar vård där människan står i centrum. Deras medicinska innehåll samt erfarenhet av att bedriva förändringsarbete genom digitalisering med förståelse för de särskilda krav som måste tas hänsyn till inom hälso- och sjukvården gjorde att vi valde dem som samarbetspartner”, säger Jan-Åke Zetterström, Chef Ersta sjukhus.

“Vi är så glada över att ingå i detta samarbete med Ersta sjukhus, som delar vår syn på hur digitalisering kan bidra till en bättre hälso- och sjukvård. Detta är ett viktigt steg på väg till en mer sammanhållen vård med patienten i centrum”, säger Anna-Karin Edstedt Bonamy, Chefläkare Doctrin

Om Doctrin

Doctrin är Sveriges ledande B2B-plattform för digifysisk hälso- och sjukvård. Doctrin utvecklar digitala verktyg för att automatisera processer för befintliga vårdgivare för ett mer tillgängligt, integrerat och effektivt vårdsystem med patienten i centrum. Dokumenterade resultat är nöjda patienter, kortare vårdköer, bättre vårdkvalitet, effektivare resursutnyttjande och mer harmonisk vårdpersonal. Bolaget grundades 2016 av Magnus Liungman och Ashkan Labaf.