doctrin-mynewsdesk-image-195.png
03 september 2020

HealthTech-bolaget Doctrin expanderar till Storbritannien

HealthTech-bolaget Doctrin utökar sin verksamhet till Storbritannien. Satsningen leds av nytillträdde Craig Oates, som kommer ansvara för att presentera Doctrins digitala plattform för det Brittiska vårdsystemet och bolagets vision att radikalt förbättra sjukvården.

Doctrin är ett healthtech-bolag vars plattform hjälper vårdgivare att intelligent digitalisera patientresan för att därigenom skapa ett mer tillgängligt, integrerat och effektivt vårdekosystem. Bolaget har på endast fyra år blivit Sveriges ledande B2B-plattform för digifysisk sjukvård, som nås av 2,3 miljoner människor, implementerad på 200 vårdenheter med över 7000 vårdmedarbetare utbildade i plattformen som hanterar över en miljon patientärenden per år. Med dokumenterade resultat från några av Sveriges ledande vårdgivare, är bolaget nu redo att presentera den digifysiska sjukvården för fler marknader och implementera plattformen på större skala. Först ut, Storbritannien.

“Jag är väldigt glad över att få bli en del av Doctrin och lansera vår satsning i Storbritannien. Doctrins plattform innebär dokumenterat positiva effekter för vårdsystemet i sin helhet, med resultat som är givande för både vårdgivare som patienter. Ett effektivare, mer tillgängligt och kvalitativt system som redan visar sin verkan i Sverige, Norge och Tjeckien. Tillsammans med den passion och det engagemang som finns inom Doctrin, ska det bli otroligt spännande att presentera vår lösning för denna nya marknad.” Craig Oates, Country Manager, Doctrin UK

Craig Oates påbörjade sitt uppdrag i augusti 2020 och kommer arbeta med att introducera och implementera Doctrins plattform till vårdgivare runt om i Storbritannien. Med över 30 års erfarenhet från vården, både i ledande positioner inom den brittiska statliga vården liksom som konsult på några av de största healthtech-bolagen, kommer Craig vara en viktig del av Doctrins internationella tillväxt. Doctrin som sammanlagt tagit in över 230 miljoner SEK i kapital, fortsätter visa stark tillväxt i Sverige samtidigt som bolaget nu siktar på fortsatt expansion. Förutom välkända svenska kunder som Capio och Praktikertjänst, har bolaget internationell närvaro med kunder i både Tjeckien, Norge och snart även Storbritannien.

“Doctrins syfte är att radikalt förbättra sjukvården, vilket vi tror är möjligt genom intelligent digitalisering som har positiv verkan för alla delar av vårdsystemet och alla personer inom det. Nu har vi dokumenterade resultat som visar att vi är på rätt väg och att vi är redo att presentera det digifysiska arbetssättet på en större skala. Vi ser fantastiska synergier med svensk och brittisk vård, och detta som ett naturligt nästa steg på vår resa. Doctrin är ett värderingsstyrt bolag, vilket gör Craig till den rätta personen att introducera vår produkt för den Brittiska marknaden. Han delar vår passion för att förändra sjukvården och tillsammans med hans gedigna erfarenhet är vi stolta över att få presentera honom som en del av Doctrin.” Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD Doctrin

Om Doctrin

Doctrin är Sveriges ledande B2B-plattform för digifysisk hälso- och sjukvård. Doctrin utvecklar digitala verktyg för att automatisera processer för befintliga vårdgivare för ett mer tillgängligt, integrerat och effektivt vårdsystem med patienten i centrum. Dokumenterade resultat är nöjda patienter, kortare vårdköer, bättre vårdkvalitet, effektivare resursutnyttjande och mer harmonisk vårdpersonal. Bolaget grundades 2016 av Magnus Liungman och Ashkan Labaf. Bolaget har över 60 medarbetare och är baserade i Stockholm, Polen och Storbritannien. VD Anna-Karin Edstedt Bonamy.