doctrin-mynewsdesk-image-202.png
15 april 2020

Region Uppsala erbjuder digital rådgivning vid corona-symtom med hjälp av Doctrin

Liksom många andra regioner har antalet patienter som ringer 1177 med symtom som överensstämmer med corona ökat avsevärt i Region Uppsala. För att underlätta för regionens invånare öppnar Uppsala därför upp en digital rådgivning för de patienter som är oroliga över covid-19 via 1177 vårdguidens webbplats.

Patienter som söker rådgivning kan logga in i tjänsten via 1177.se och får därefter beskriva sina symtom digitalt som sedan bedöms av vårdpersonal. Patienten får därefter chatta med vårdpersonal. Inom en timme får patienten medicinsk bedömning och råd under chattens öppettider vardagar kl 8-16.

Doctrin tillhandahåller den plattform som Region Uppsala använder för sin digitala rådgivning. Utöver tjänsten har Doctrins medicinska team bestående av specialister inom allmän, intern- och barnmedicin utvecklat det corona-formulär som patienten fyller i vid den första kontakten.

”Vi är oerhört glada över att kunna bistå Region Uppsala med att öka tillgängligheten för patienter som är oroliga över covid-19 genom en digital kontakt till regionens rådgivning”, säger Anna-Karin Edstedt Bonamy, chefläkare Doctrin

Ta del av Region Uppsalas presstjänst där de berättar om den digitala rådgivningen här

Vill du veta mer om att sätta upp särskilda corona-enhet eller digital mottagning, tveka inte att kontakta oss!

Om Doctrin

Doctrin är Sveriges ledande B2B-plattform för digifysisk hälso- och sjukvård. Doctrin utvecklar digitala verktyg för att automatisera processer för befintliga vårdgivare för ett mer tillgängligt, integrerat och effektivt vårdsystem med patienten i centrum. Dokumenterade resultat är nöjda patienter, kortare vårdköer, bättre vårdkvalitet, effektivare resursutnyttjande och mer harmonisk vårdpersonal. Bolaget grundades 2016 av Magnus Liungman och Ashkan Labaf.