100 miljoner i finansiering för att accelerera expansion och utvecklingen av artificiell intelligens

Healthtech-bolaget Doctrin tar in 100 miljoner kronor i sin Serie A-runda som leds av Capio och HealthCap, med Inbox Capital och Norrsken Foundation som medinvesterare. Kapitalet kommer i huvudsak att användas för att möjliggöra bolagets expansion i Sverige och internationellt, samt för att utveckla och applicera artificiell intelligens till bolagets befintliga produkter.

Doctrin grundades 2016 med syftet att radikalt förbättra sjukvården genom att hjälpa vårdgivare att digitalisera patientflöden. Företagets digitala plattform gör det möjligt för vårdgivare att prioritera, behandla och följa upp patienter säkert och tryggt på distans. Alla patienter kan påbörja sin vårdkontakt digitalt genom att beskriva sina besvär direkt i mobilen. Patienterna kan behandlas i den digitala vårdmiljön när det är lämpligt och när det behövs bokas ett fysiskt möte. Resultaten från tillämpningen av de digitala tjänsterna har hittills visat på en patientnöjdhet om 98% och att läkarens tid utnyttjas betydligt effektivare när besöket är förberett med en digital sammanfattning av patientens sjukdomshistoria. Investeringen kommer att möjliggöra expansion och utveckling av artificiell intelligens.

Doctrin siktar högt

Utöver att utveckla intelligenta beslutsstöd kommer kapitaltillskottet att användas för att skapa lösningar inom andra vårdområden än primärvård samt att expandera internationellt.

”Vi har sett att våra lösningar verkligen fungerar. Nu tar vi nästa steg genom att utveckla banbrytande och självlärande AI-system för analys av medicinsk bild, text och data. Vårdgivare och patienter kan då få rekommendationer om vårdnivå, brådskandegrad, diagnos och behandling.”
Magnus Liungman, Doctrins VD och medgrundare

 

 
”I ett första skede gör vi Doctrins lösningar tillgängliga för Capios samtliga 750 000 listade patienter på våra 83 vårdcentraler i Sverige. Samarbetet med Doctrin är ett av våra viktigaste initiativ för att förbättra vården för våra patienter genom en unik kombination av digitala tjänster och den fysiska vården inom Capio”
 Thomas Berglund, VD och koncernchef Capio.

 

Flera nya investerare

Bland de nya investerarna finns venture capital-bolagen HealthCap, en av Europas största och mest framgångsrika Life Science fonder och Inbox Capital. Stiftelsen Norrsken Foundation och sjukvårdkoncernen Capio, båda sedan tidigare delägare Doctrin, deltar också i finansieringsrundan.

”Behovet av framtida vård med hög kvalitet och tillgänglighet kommer att vara en stor utmaning. Doctrins digitala lösningar har potential att radikalt förbättra och effektivisera vården för alla intressenter både i Sverige och internationellt. Vi ser fram emot att vara en del av Doctrins fortsatta spännande utveckling av avancerade digitala produkter.”
Staffan Lindstrand, partner på HealthCap

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *