Privata vården har valt väg – Praktikertjänst och Doctrin inleder ett samarbete

Praktikertjänst och Doctrin inleder strategiskt samarbete som ett första steg av digitalisering av Praktikertjänsts primärvårdsverksamhet. Med Praktikertjänst, Sveriges största vårdkoncern, och Capio som är Doctrins kund sedan tidigare innebär det att ca 20 procent av Sveriges listade patienter kan få tillgång till Doctrins digitala tjänster.

Samarbetet innebär att Praktikertjänst och Doctrin utvecklar en tjänst för digitala vårdmöten som knyter samman den digitala och fysiska vården. Praktikertjänst har primärvårdsverksamhet i 14 av 21 landsting och förhoppningen på sikt är att kunna erbjuda den nya tjänsten till samtliga av Praktikertjänsts 760 000 listade patienter.

Det faktum att Praktikertjänsts vårdcentraler finns i stort sett i hela landet och att vi kommer kunna jobba lokalt med vårdcentralerna är en fantastisk möjlighet för att utnyttja digitaliseringens fördelar inte minst för de patienter som har långt till vården och nu kommer kunna få kontakt med sin vanliga vårdcentral direkt i mobilen, säger Magnus Liungman, VD och grundare på Doctrin.

Inledningsvis kommer patienten kunna söka vård för lättakuta sökorsaker, däribland hudutslag, halsont och fästingbett. Inloggning sker via bank-id och därefter fyller patienten i ett intelligent digitalt frågeformulär utformat för att samla in patientens besvär på ett så omfattande och säkert sätt som möjligt genom s.k. digital anamnes. Vid behov skickar patienten även med bild på sina besvär, därefter kan patienten chatta eller prata via video med Praktikertjänsts läkare eller om så krävs boka ett fysiskt möte via plattformen.

Att vi nu kommer kunna nå ut till över 1,7 miljoner patienter genom Praktikertjänst och Capio känns som ett oerhört viktigt steg för att radikalt förbättra sjukvården, vilket är skälet till att vi grundade Doctrin, säger Magnus Liungman, VD och grundare på Doctrin.

Doctrin grundades 2016 i syfte att radikalt förbättra sjukvården genom att hjälpa vårdgivare att intelligent digitalisera sin verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *