Nyhet i Doctrin – Ny funktionalitet för att hämta personuppgifter direkt till utskick

Nu blir det ännu enklare att göra utskick till en eller flera patienter i Doctrin. Med en integration mot Ineras personuppgiftstjänst kan ni enkelt hämta personuppgifter och samtycke till digitala utskick. 

Kallelser, uppföljningar och återkopplingar till patient kan vara utmanande när du saknar information
Att säkerställa korrekta personuppgifter för en patient är ofta tidskrävande. Telefonnummer kan ha bytts, för barnpatienter måste ibland båda vårdnadshavarna  kontaktas, och om kommunikationen sker digitalt behövs alltid samtycke för att skicka informationen. Det krävs ofta ett detektivarbete för att säkerställa att rätt person får rätt kommunikation.

Så fungerar Doctrins integration som hämtar uppgifter direkt till patienten
Digitala utskick behöver inte vara krångliga. Med tillgång till de personuppgifter du behöver direkt, utan manuell inmatning, är digitala utskick otroligt smidiga. Med Doctrins nya integration mot Ineras Personuppgiftstjänst använder du endast patientens personnummer för att göra en slagning, och övriga personuppgifter populeras med ett klick. Integrationen slår mot tjänsten som i sin tur hämtar senaste uppgifterna från Skatteverket och 1177.

Med Doctrins integration mot Inera hämtar du i ett klick:

  • Person- och kontaktuppgifter
  • Vårdnadshavare inkl. person- och kontaktuppgifter 
  • Samtycke till digitala utskick
  • Skyddad identitet

För dig som skickar information till patient kan du med integrationen säga hejdå till tidstjuvar som att försöka hitta rätt uppgifter i befintliga system, testa olika telefonnummer eller jaga ny information på annat håll.

Om Ineras Personuppgiftstjänst 
Tjänsten hanterar personuppgifter från bland annat Skatteverket, till exempel personuppgifter som finns i befolkningsregistret. Alla regioner, kommuner och privata vårdgivare som är offentligt finansierade kan beställa och använda Personuppgiftstjänsten. Nu kan ni få tillgång till registret direkt i Doctrins lösning för digitala utskick.

Nyfiken på  Doctrins integration mot Ineras Personuppgiftstjänst?
Integrationen kräver ett eget avtal med Inera. Kontakta din kundkontakt på Doctrin eller skicka en kontaktförfrågan via vår webbsida för att få hjälp att komma igång.

Säkra digitala utskick med Doctrin

Varje dag behöver patienter kontaktas inför och efter besök, med kallelser, remisser eller provsvar. Men att kontakta patienter via brev eller digitala brevlådor är både osäkert och tidskrävande. Fysiska brev som inte kommer fram, digitala brevlådor som patienten glömmer och samtal som aldrig besvaras leder till missade besök, missad information och onödiga uppföljningar.

Det finns ett säkert, kostnadseffektivt och enkelt sätt att skicka information direkt till patienter.

Säg hej till Doctrins digitala utskick! 

Läs mer